Birthdate: 1996-05-06
Birthplace: Blainville, QC

Biography

CAREER NOTES: Drafted 147th overall by MTL in 2014… 2018-19: Skated in 71 games for Laval… tallied 39 points(13 goals 16 assists). His father, Donald skated in 735 NHL games with 260 goals and 509 points over a 14-year career…

AHL TOTALS: In 206 career games, has been credited for 37 goals, 61 assists, and a total of 135 penalty minutes.

2017-2018 : A marqué le 1er but de l’histoire du Rocket de Laval ainsi que le 1er but de l’histoire de la Place Bell, le 6 oct. c. Belleville… A établi des sommets en carrière pour les buts (13), les buts gagnants (3), les buts en avantage numérique (5) et les minutes de punition (55)… 2016-2017 : A inscrit son 1er point en carrière dans l’AHL (aide) le 28 oct. c. Rochester… A marqué son 1er but dans l’AHL le 29 oct. c. Rochester… A terminé au 1er rang de l’équipe pour les matchs joués (75)… A mené l’équipe parmi les recrues pour les buts (10), les aides (20), les points (30), les minutes de punition (37), les buts en avantage numérique (3) et les lancers (104)… 2015-2016 : A terminé au 2e rang de son équipe junior pour les points (59) et au 3e rang pour les aides (37)… A disputé son 1er match en carrière dans l’AHL le 9 avr. c. Utica… 2014-2015 : A pris part à la Super Série Subway pour la 2e fois de sa carrière et a terminé au 2e rang de l’équipe LHJMQ pour les points (2 – à égalité avec F. Perron et A. Carrier)… A mené son équipe junior pour les points (73) et a terminé au 2e rang pour les buts (29), les aides (44) et les buts en avantage numérique (14)… 2013-2014 : A remporté l’or avec le Canada lors du tournoi Ivan Hlinka… A porté l’uniforme de la LHJMQ lors de la Super Série Subway et a terminé au 4e rang de l’équipe avec 2 points… A terminé au 13e rang de la LHJMQ avec 76 points (à égalité avec C. Hudon et S. Sylvestre)… S’est classé au 7e rang de la LHJMQ pour les aides (55 – à égalité avec N. Ehlers) et au 3e rang pour les aides en avantage numérique (30 – à égalité avec A. Duclair et J. Drouin)… A été le 4e choix des Canadiens, le 147e au total, lors du repêchage amateur de la LNH en 2014… 2012-2013: A été le 1er choix du Phoenix de Sherbrooke, 1er au total, lors du repêchage de la LHJMQ en 2012… A inscrit son 1er point en carrière dans la LHJMQ (aide) le 5 oct. à Gatineau… A marqué son 1er but dans la LHJMQ le 10 oct. c. Drummondville… A mené les recrues de son équipe pour les points (29), les buts (10 – à égalité avec S. Desbiens) et les aides (19)…

2017-18: Scored the first goal in Laval Rocket’s history as well as the first goal ever scored in Place Bell, on Oct. 6 vs. Belleville… Set career-highs in goals (13), game-winning goals (3), power-play goals (5) and penalty minutes (55)… 2016-17: Recorded his 1st AHL career point (assist) on Oct. 28 vs. Rochester… Scored his 1st AHL goal on Oct.r 29 vs. Rochester… Finished 1st on the team for games played (75)… Led all rookies on his team in points (30), goals (10), assists (20), penalty minutes (37), PPG (3) and shots (104)… 2015-16: Was 2nd on his junior team in points (59) and 3rd in assists (37)… Played his 1st career AHL game on Apr. 9 vs. Utica… 2014-15: Played in the Subway Super Series for the second consecutive year and finished 2nd in scoring on the QMJHL team with 2 points (tied with F. Perron and A. Carrier)… Led his junior team in points (73) and ranked 2nd for goals (29), assists (44) and PPG (14)… 2013-14: Won gold with Canada at the Ivan Hlinka Memorial Tournament… Member of the QMJHL team in the Subway Super Series and was 4th on the team with 2 points…  Finished 13th in the QMJHL scoring race with 76 points (tied with C. Hudon and S. Sylvestre)… Ranked 7th in the QMJHL for assists (55 – tied with N. Ehlers) and 3rd for PPA (30 – tied with A. Duclair and J. Drouin)… Was the Canadiens 4th pick, 147th overall, at the 2014 NHL Entry Draft… 2012-13: 1st overall selection at the 2012 QMJHL Draft by the Sherbrooke Phoenix… Recorded his 1st QMJHL career point (assist) on Oct. 5 at Gatineau… Tallied his 1st QMJHL goal on Oct. 10 vs. Drummondville… Led his team’s rookies for points (29), goals (10, tied with S. Desbiens) and assists (19)…

View Game By Game Stats Player Stats

Regular Season Stats
Season Team GP G A PTS +/- SOG PIM SOG SOA SOGW SO
2019-20 Regular Season Springfield Thunderbirds 58 13 25 38 -6 79 37 1 3 0 0.333
2018-19 Regular Season Laval Rocket 71 14 25 39 -3 119 53 4 8 2 0.500
2017-18 Regular Season Laval Rocket 56 13 16 29 -9 106 55 0 3 0 0.000
2016-17 Regular Season St. John's IceCaps 75 10 20 30 -7 104 37 3 5 2 0.600